Activitatea fizică

    Activitatea fizica stimuleaza insulina si poate fi folosita ca metoda pentru a echilibra nivelul zaharului in sange si pentru a diminua riscul complicatiilor de diabet. De fapt, studiile arata ca activitatea fizica poate chiar ajuta la prevenirea sau intarzierea dezvoltarii diabetului de tip 2.


    Mancatul creste in mod normal nivelul glucozei, in timp ce medicamentele pentru diabet si activitatea fizica il scad. In timpul activitatii fizice, muschii tai folosesc zaharul din sange pentru energie. Insulina care circula in corp transmite zaharul in celule.


    Inainte de activitatea fizica, asigura-te ca vorbesti cu medicul tau, ca iti echilibrezi alimentatia si intelegi nevoia de insulina. Mancatul cu 1 ora sau 2 inainte de activitate poate ajuta la prevenirea scaderii nivelului glucozei in sange. Este posibil sa ai nevoie de mai multa mancare pentru a mentine un nivel crescut de zahar de care are nevoie corpul tau pentru energia folosita in timpul activitatii fizice. Ia cu tine o gustare de cate ori faci miscare pentru perioade lungi de timp.